Peyzaj Mimarlığı Bölümü Akademisyen ve Öğrencilerimizin TÜBİTAK Proje Başarısı

Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı bölümü 4.sınıf öğrencilerinden Melek Yılmaz ve Öykü  Özden tarafından hazırlanan ve  Tübitak’ın 2209-A Programı kapsamında sunulan “Yağmur Bahçeleri’nin Nicel Değerlendirilmesi: İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Örneği” konulu araştırma önerisinin, uygulanması için destek hakkı kazanılmıştır. Yapılacak çalışma; çatı yüzeyinden toplanan yağmur suyunun bitkilere aktarılması, bitkilerin ihtiyaç fazlası suyunun topraktan geçip filtrelenmesi, temiz suyun yeniden kullanılması için depolanması işlemlerini içermektedir. Birçok ülkede yaygın olarak kullanılan yağmur bahçesi sisteminin, ülkemiz koşullarında işleyişi gözlenecek, seçilen bitki türlerinin uygunluğu incelenecektir. Kampüsün uygun görülen yerine konumlandırılacak olan yağmur bahçesi modüllerinden elde edilen suyun miktarı ile okulumuzun yıllık su ihtiyacının ne kadarının karşılanacağı hakkında sayısal veriler elde edilecektir.

Projede emeği geçen Bölümümüz öğrencilerini ve proje danışmanları Yrd.Doç.Dr. Mert EKŞİ’yi kutlar; başarılarının devamını dileriz.

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı

SAMSUNG CSC