Fakültemiz Kampüsünün İnsansız Hava Aracı (İHA) İle Görünümü

YENİ NESİL İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI YENİ ÇÖZÜMLER GETİRİYOR

İÜ Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projesi şeklinde desteklenen “İnsansız Hava Araçlarının Orman Yollarının Projelendirilmesinde Kullanım Olanakları” adlı proje kapsamında İÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman İnşaatı ve Transportu Anabilim Dalı’na alınan Trimble UX-5 Yeni Nesil İnsansız Hava Aracı (İHA) test uçuşlarından başarıyla geçerek bilimsel çalışmalarda kullanılmaya başlandı.

Proje kapsamında Türkiye’de ilk defa kullanılacak olan yeni nesil İHA sistemleri ile başta orman yolları planlanması olmak üzere farklı ormancılık uygulamalarına yeni yaklaşımlar  ve yeni çözüm olanakları getirmeyi amaçlıyor.

İÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Murat Demir, Doç.Dr.Tolga Öztürk, Yrd.Doç.Dr.Mustafa Akgül, Dr.Hüseyin Yurtseven, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Emin Akay ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Sercan Gülci’nin yer aldığı proje, santimetre hassasiyetindeki veri seti ile projelendirme çalışmalarına yeni bir boyut getiriyor.

Fakültemiz Kampüsünün İnsansız Hava Aracı (İHA) ile görünümü için tıklayınız.

14 Şubat 2015