Türkiye İnovasyon Haftası 2014

T.C. Ekonomi Bakanlığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Arçelik A.Ş., Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığında 4-6 Aralık 2014 tarihleri arasında ICC İstanbul Kongre Merkezi’nde “Türkiye İnovasyon Haftası 2014” düzenlenmiştir.

Türkiye genelinde düzenlenen Ar-Ge Proje Yarışmaları ile Tasarım Yarışmalarından seçilen ödüllü projeler etkinliğe davet edilerek ziyaretçilere sunulmuştur. Hollanda’nın partner ülke olarak yer aldığı ve yaklaşık 40.000 kişinin ziyaret ettiği Türkiye İnovasyon Haftası’nda 35 Ar-Ge Merkezi, 21 Teknopark, 39 Üniversite, 9 Bilim ve Teknoloji Merkezi yer almıştır. Etkinlik süresince dünyaca ünlü isimler arge, inovasyon ve girişimcilik alanında konuşmalar yapmıştır.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Zeki CANDAN ve Prof. Dr. Turgay AKBULUT tarafından geliştirilen “Ahşap Sandviç Panel ve Laminat Parke Üretiminde Nanopartikül Kullanımı” isimli proje ile Doç. Dr. Zeki CANDAN ve İstanbul Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü eski mezunlarından Özkan OCAK tarafından geliştirilen “Hayat Kurtaran Yatak: MedBed” isimli proje, 2. Mobilya Ar-Ge Proje Yarışması’na sunulan yaklaşık 200 proje arasından seçilerek ilk 10 proje arasına girmiş ve Türkiye İnovasyon Haftası’na davet edilerek sergilenmiştir. Buna ilaveten, Doç. Dr. Zeki CANDAN tarafından yürütülen “Nanoselüloz İle Güçlendirilmiş Tutkal ve Ahşap Kompozitler” konulu proje, İstanbul TTM (Teknoloji Transfer Merkezi) standında sergilenmiştir.

Türkiye İnovasyon Haftası; arge ve inovasyon ile yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi, ihracat hacminin artırılması ve üniversite-sanayi işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Üniversitemiz Öğretim Üyelerini ve Mezununu kutlar, başarılarının artarak devam etmesini temenni ederiz.

20 Ocak 2015
2013 defa okundu