Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencilerimizin “Yeşil Çığlığı” Yankı Buldu

Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında, Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı AB destekli ilk sosyal sorumluluk projesi  başarıyla tamamlanmıştır.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin kurduğu “Yeşil Çığlık” grubu ile bir kısım Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu (PEMÖT) üyesi tarafından geliştirilen ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Elemanı  Araş.Gör. Selim Bayraktar’ın da danışman olarak içinde  yer aldığı “BAHÇEMİZ GELECEĞİMİZ” projesinin yürütücülüğünü öğrencimiz Esil Gonca TURAN, koçluğunu ise Emirgan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Sayın Hatice ULUDÜZ yaptı.

Sarıyer Bölgesindeki beton görünümlü sevimsiz okulları yeşil yaşam ortamları haline getirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Sarıyer bölgesinde bulunan imkanı kısıtlı 5 devlet okulu bahçesinin peyzaj düzenlemesi yapıldı. Ayrıca proje kapsamında grup katılımcılarının, bölgedeki öğrenci, öğretmen ve velilerin bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla da çalışmalar yapılmıştır. Bu amaçla seçilen okullarda Peyzaj Mimarlığı, doğa ve çevre konulu seminerler düzenlenmiştir. Ayrıca  Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr Aysel ULUS ve Yrd.Doç. Dr. Doğanay YENER tarafından da grup üyelerine eğitimler verilmiştir. Çalışma, birçok öğretim elemanımız tarafından da desteklenerek takdir edilmiştir.

Proje ekibi:

• Hatice ULUDÜZ (Proje Koçu)
  • Esil Gonca TURAN (Proje Yürütücüsü)
  • Selim BAYRAKTAR (Danışman)
  • Ahmet YENİSOLAK
  • Asuman ERTAŞ
  • Yasin AKTAŞ
  • Gülsüm BAYRAM
  • Bilal SOFUOĞLU

Projeye destek veren tüm Bölümümüz öğretim elemanlarını ve öğrencilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı

Duyuru ile ilgili VİDEO‘yu izlemek için tıklayınız.

11 Kasım 2014