Export date: Sun Nov 19 15:59:00 2017 / +0000 GMT

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde MÜDEK Kurum Ziyareti Sona Erdi

Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümleri lisans programlarının akreditasyon süreci 23 Ocak 2013 tarihinde MÜDEK'e (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) yapılan başvuru ile başlamıştır. 29 Temmuz 2013'te sunulan Öz Değerlendirme Raporu kabul görmesiyle devam eden süreç,  MÜDEK Takımının 09-11 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirdiği kurum ziyareti ile başarıyla tamamlanmıştır.

11 Mart 2014 Salı günü İ.Ü. Orman Fakültesi Akademik Kurul Salonunda gerçekleştirilen çıkış görüşmesinde, MÜDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Birgül Tantekin Solmaz,  Orman Mühendisliği Program Değerlendiricisi Prof. Dr. Fikret Suner, Program Eş Değerlendiricisi Hanifi Avcı ve Orman Endüstri Mühendisliği Program Değerlendiricisi Prof. Dr. Fatma Artemis Karaali, Program Eş Değerlendiricisi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kula ile kurum yetkilileri olarak İ.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, İ.Ü. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Güneş ve Yrd. Doç. Dr. Necmettin Şentürk,   Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Akkemik  ve Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Tolga Öztürk ile Yrd. Doç. Dr. Taner Okan, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. S. Nami Kartal ile Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Coşkun Köse ve Yrd. Doç. Dr. Seda Erdinler ile Fakülte Sekreteri Ali Koca yer almışlardır.

MÜDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Birgül Tantekin Solmaz, değerlendirmenin genel amaçları ve program değerlendirme koşulları hakkında kısa bir açıklama yapmış, daha sonra Prof. Dr. Fikret Suner Orman Mühendisliği Lisans Programının, Prof. Dr. Fatma Artemis Karaali ise Orman Endüstri Mühendisliği Lisans Programının MÜDEK ölçütleri kapsamında güçlü yönleri ile iyileşmeye açık alanları hakkında hazırladıkları program değerlendirme formunu kapsayan çıkış bildirimini katılımcılara sunmuşlardır.

MÜDEK Program Değerlendirme Takımının sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ile Dekan Prof. Dr. Ahmet Yeşil, MÜDEK akreditasyon sürecinin her iki programa yaptığı ve yapacağı olumlu katkılardan duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir. Orman Mühendisli ve Orman Endüstri Mühendisliği Programlarının İstanbul Üniversitesi bünyesinde akreditasyon sürecinden geçen ilk mühendislik programları olması nedeniyle sürecinin önemi ayrıca vurgulanmıştır.

Orman Mühendisli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Akkemik ile Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. S. Nami Kartal ise, Türkiye'de Orman Fakülteleri içinde akreditasyon sürecinden geçen ilk programlar olmalarının önemine vurgu yaparak, ülkedeki ilk ve en eski Orman Fakültesi olarak öncü rol üstlenmeye devam ettiklerini ifade etmişlerdir.

Akreditasyon değerlendirme sürecine ilişkin resmi sonuçların Temmuz 2014'de yazılı olarak kurumumuza bildirilmesi beklenmektedir.

Post date: 2014-03-26 11:02:11
Post date GMT: 2014-03-26 09:02:11

Post modified date: 2014-03-26 11:02:11
Post modified date GMT: 2014-03-26 09:02:11