Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı

Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı 1993 yılında kurulmuştur. Anabilim Dalı Başkanlığı görevini kuruluşundan bu yana Prof. Dr. Yahya AYAŞLIGİL yürütmektedir.

Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı öğretim elemanları ağırlıklı olarak, peyzaj mimarlığının iki temel sahasında çalışmalarını sürdürmektedirler. Bunlardan birincisi, kentsel ve kırsal mekanda yapılan peyzaj düzenlemelerinde kullanılan odunsu ve otsu bitki materyali ile iç mekan bitkileri ve bunların kullanımı ve üretimi ile ilgili konuları oluşturmaktadır. Bu bağlamda öğretim elemanlarımız tarafından Odunsu Süs Bitkileri, Otsu Süs Bitkileri, Bitki Kullanımı, Bitkilendirme Tasarımı, Doğala Yakın Bahçe Düzenlemesi dersleri verilmektedir. Anabilim Dalımızın ikinci önemli temel çalışma sahasını, Peyzaj Ekolojisi ve Ekolojik Planlama konuları oluşturmaktadır. Bu bağlamda Anabilim Dalımızın öğretim elemanları Peyzaj Ekolojisi, Ekolojik Planlama, Planlamaya Yönelik Peyzaj Analizi, Vejetasyon Bilgisi, Doğa Koruma ve Doğa Koruma Planlaması, Biyolojik Çeşitlilik, Milli Parklar ve Biyosfer Rezervler, Biyotop Haritalama, Biyotop Koruma ve Düzenleme konularında çalışmalarını sürdürmekte ve ilgili dersleri vermektedirler.

Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalında görev yapmış ve emekliye ayrılmış herhangi bir öğretim elemanı bulunmamaktadır.

Anabilim Dalı Başkanı : Yrd.Doç.Dr. Aysel ULUS

UnvanAd SoyadDahili TelefonE-Mail