Orman Fakültesi’nin 160. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği Gerçekleştirildi

Ülkemizde Ormancılık Eğitiminin ve Orman Fakültesinin Kuruluşunun 160. Yılı İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde düzenlenen bir etkinlikle Fakültemiz Konferans Salonunda 12.12.2017 tarihinde gerçekleştirildi. 160. Yıl kutlama etkinliğine İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep ATEŞ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı I. Bölge Müdürü Resül DOĞAN, Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Yüksel YÜKSEL, Peyzaj Mimarları Odası, İstanbul Şubesi Başkanı Murat ERMEYDAN, Orman Fakülteliler Derneği Temsilcileri (ORFAMDER), Türkiye Ormancılar Derneği Temsilcileri, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencilerimiz katılmıştır.

Dekanımız Prof. Dr. Turgay AKBULUT Orman Fakültemizin Ormancılık Eğitimindeki 160 yıllık tarihçesi hakkında bir açılış konuşması ve sunum yapmıştır. Sunumunda “1857 yılında bir meslek okulu niteliğinde başlayan ormancılık eğitimini, çok önemli aşamalar kaydederek bugünlere ulaştığını” belirtmiştir.

Prof. Dr. Ahmet YEŞİL moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda; Fakültemizin son 60-70 yılına tanık olan eski dekan ve öğretim üyelerinden Prof Dr.Selçuk BAYOĞLU, Prof Dr. Metin ÖZDÖNMEZ, Prof Dr.Turan TANK ve Prof Dr.Ahmet Cengiz YILDIZCI Fakültemizin tarihi ve bölümlerimizin kuruluşundan mezunlarımızın istihdamına, ormanlarımızın sürdürülebilirliğinden küresel iklim değişikliğine kadar birçok konuda görüş bildirmişlerdir.

Orman Fakültemizdeki 160. Kuruluş etkinliğine katılan bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan ve değerli görüşlerini, önerilerini paylaşan çok değerli hocalarımıza ve organizasyonun hazırlanmasına katkı sağlayan tüm öğretim elemanlarımıza, idari personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

15 Aralık 2017