Güvenli Ağaç Kesim ve Dal Budama Teknikleri

Orman işleri dünya genelinde en tehlikeli endüstriyel işlerden birisidir. Özellikle ağaç kesme, devirme, dal budama, boylama ve taşıma işleri çeşitli tehlikeleri barındırmakta ve özel devirme teknikleri gerektirmektedir. Bu anlamda “zor ve tehlikeli ağaçlara” standart kesim teknikleri uygulandığında beklenmedik tepkiler verebilmekte çalışanların ciddi derecede zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu eğitimde, motorlu testereler, özel araçların kullanımı ve doğru kesim teknikleri bilinmediğinde ortaya çıkan kazaları ve meslek hastalıklarını ortadan kaldırmak ve minimize etmek, işe ve işyerine özgü riskler ve korunma tedbirleri konusunda çalışanları eğitmek amaçlanmaktadır. Eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Eğitimler katılımcıların deneyimine göre temel ve ileri kesim teknikleri olarak iki aşamalı yapılmaktadır.

10 Kasım 2017