Park ve Bahçe Ekipmanlarının Kullanımında İş Sağlığı ve Güvenliği

Park ve bahçe ekipmanlarının kullanıldığı işyerlerinde, çalışanların bu makinelerin güvenli kullanımı konusunda eğitilmesi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatınca temel işveren yükümlülükleri arasında bulunmaktadır. Eğitimlerde motorlu çalı tırpanı, çim biçme traktörü, rider, çim biçme makinesi, çit budama, teleskopik testere vb ekipmanları kullanan çalışanların, belediyeler, park ve bahçe bakımı yapan şirketler, peyzaj uygulama firmaları yada bir şekilde bunu kullandıran işyerlerinde, söz konusu ekipman ile yapılan işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları almalarını sağlamak, iş sağlığı ve güvenliği yönünden korunması hedeflenmektedir. Bu eğitimlerde makinenin kullanılması ile günlük bakım ve onarımına yönelik konularda uygulamalar yapılmaktadır.

10 Kasım 2017