Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü-Mobilya Dekorasyon Programı Öğrencileriyle Küçükçekmece ve Silivri’deki Sanayi Kuruluşlarına Teknik Gezi Düzenlendi

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Öner ÜNSAL ve Doç. Dr. Zeki CANDAN’ın koordinasyonunda Küçükçekmece ve Silivri’deki sanayi kuruluşlarına 24 Ekim 2017 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, ERASMUS öğrencisi ve Ormancılık Meslek Yüksekokulu, Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerinin katıldığı teknik geziye Araş. Gör. Memiş AKKUŞ ve Araş. Gör. Hızır Volkan GÖRGÜN de katkı sunmuşlardır.

50 kişinin katıldığı teknik gezi kapsamında öncelikle Turanlar Group bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden Pelit Arslan Kontrplak Fabrikası A.Ş.’nin kontrplak levha üretim tesisi ile HPL ve CPL laminat üretim tesisleri ziyaret edilerek bilimsel ve teknik incelemelerde bulunulmuştur. Öğle yemeğinin ardından Daço Parke’nin ahşap parke üretim tesisi ziyaret edilmiştir. Son olarak Ahmet Demirel Orman Ürünleri Emprenye İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin masif ahşap üretim tesislerine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Bu süreçte ilgili şirketlerin sahipleri, fabrika müdürleri ve mühendisleri ile diğer teknik elemanları uzun yıllar boyunca edindikleri değerli tecrübe ve birikimlerini aktarmışlardır.

Söz konusu teknik gezinin öğrencilerin üniversite sıralarında edindikleri teknik bilgileri, sanayideki pratik bilgiler ile örtüştürmelerine önemli katkı sunduğunu belirten ÜNSAL ve CANDAN, üniversite-sanayi işbirliğine vermiş oldukları kıymetli destekler için ilgili sanayi kuruluşlarına ve lojistik katkılar için İÜ Orman Fakültesi Dekanlığı’na teşekkürlerini iletmiştir.

02 Kasım 2017