Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Birliği (IFSA- International Forestry Students’ Association) dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin katılımıyla çeşitli amaçlar doğrultusunda kurulmuş bir birliktir. Yıl içerisinde farklı farklı ülkelerde toplantılar gerçekleştiren bu birlik, 2017 yılında 45. Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Sempozyumunu (IFSS) Güney Afrika’da düzenlemiş ve bu toplantıya ülkemizi temsilen İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden Elif Naz Duman ve Elif Aleyna Danışan adlı öğrencilerimiz katılmıştır.

35 ülkeden orman fakültesi öğrencilerinin katıldığı bu toplantıda ormancılık ekonomisi, fidanlıklar, ekoloji ve genel olarak ülkelerin ormancılık çalışmalarını baz alan konular tartışılmıştır. Ayrıca, toplam 15 gün süren toplantıda George şehri başta olmak üzere Güney Afrika’nın birçok şehrinde ormancılık kapsamında çeşitli etkinlikler de düzenlenmiş ve son olarak Johannesburg’da tamamlanmıştır.

IFSS-International Forestry Students Symposium (Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Sempozyumu) görseli için tıklayınız.

06 Eylül 2017