Export date: Mon Sep 25 11:25:29 2017 / +0000 GMT

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki CANDAN Uluslararası Konferansta 2.lik Ödülü Aldı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki CANDAN İsveç'in başkenti Stockholm'de 06-09 Mart 2017 tarihleri arasında KTH Royal Institute and Technology ile COST Action FP1205'in birlikte organize ettiği uluslararası konferansta düzenlenen en iyi poster sunumu yarışmasında 2. lik ödülünü almaya hak kazandı.

Yarışma kapsamında adaylar öncelikle konferansta bir dakikalık sözlü sunum yapmış, ardından poster sunumlarını ziyarete gelen bilim adamlarının sorularına cevap vererek bilgi aktarmışlardır. Daha sonra düzenlenen oylama ile en iyi sunumlar seçilmiştir. Yapılan törende, konferansın başkanı ile ilgili aksiyonun başkanı tarafından ödül sertifikası Doç. Dr. Zeki CANDAN'a takdim edilmiştir.

Yapmış oldukları bilimsel çalışma kapsamında Doç. Dr. Zeki CANDAN ve proje ekibi yenilenebilir bir biyomalzeme olan nanoselüloz ile nanokompozitler geliştirmiş ve performans özelliklerini ileri analiz yöntemleri ile ortaya koymuştur. Geliştirilen bu malzemenin katma değeri yüksek olup başta tıp ve medikal alanı olmak üzere birçok mühendislik uygulamasında kullanılma potansiyeli bulunmaktadır. Söz konusu bilimsel çalışmanın patentleme faaliyetleri İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü BAP ve TTM destekleri ile devam etmektedir.

Bu uluslararası bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapan KTH Royal Institute and Technology, İsveç'in en eski ve en iyi teknik üniversitesi olmasının yanında dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında elektrik mühendisliğinde 17., mimarlık/inşaat/çevre alanında 23., mühendislik ve teknoloji alanında 29., doğa bilimlerinde 90. sırada yer almaktadır.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki CANDAN'ı ve proje ekibini nanoteknoloji ve biyomalzeme alanındaki uluslararası başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Post date: 2017-03-29 10:55:04
Post date GMT: 2017-03-29 07:55:04

Post modified date: 2017-03-29 10:55:04
Post modified date GMT: 2017-03-29 07:55:04