İÜ Orman Fakültesi Patent Fuarı’na Davetli Olarak Katılmıştır

Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) teknoloji portföylerini, sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtım süreçlerinde destek olmak, sinerji ortamı yaratmak ve üniversite ile yatırımcıların tek bir noktada buluşmasını sağlamak amacıyla Türkiye’nin önde gelen Üniversitelerinin işbirliği ile 08 – 09 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde Patent Fuarı düzenlenmiştir.

Etkinlikte, Üniversitelerde üretilen teknolojilere dayanarak patent başvurusu yapılmış veya tescil alınmış buluşlar sergilenmiştir.

19 Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteklediği ve 124 farklı buluşun sergilendiği etkinlikte 125 katılımcı şirket ve 790 katılımcı yer almıştır. Bunlara ilaveten 133 farklı ikili görüşme başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Patent Fuarı’na İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Murat Demir, Doç. Dr. Zeki Candan, Yrd. Doç. Dr. Ersel Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Evren Terzi ile İÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunlarından Özkan Ocak geliştirmiş oldukları birbirinden güzel buluşlar ile davetli olarak katılmış ve ziyaretçilere bilgi aktarmışlardır.

Buna ilaveten, İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Yıldırım, etkinlikte davetli olarak bir sözlü sunum yapmıştır.

Yaptıkları başarılı çalışmalarla Fakültemizi ARGE & inovasyon konseptinde önemli bir ulusal etkinlik olan Patent Fuarı’nda temsil eden Öğretim Üyelerimizi, Yüksek Lisans Öğrencimizi ve Mezunumuzu tebrik eder, başarılarının genişleyerek devam etmesini temenni ederiz.

17 Kasım 2016