Export date: Fri Nov 24 7:18:11 2017 / +0000 GMT

Böcek Koleksiyonu

Böcek Koleksiyonu'nu sorgulamak için Tıklayınız!

1937 yılından bugüne böcek materyalleri / tarihçesi

İ.Ü. Orman Fakültesi Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı Böcek Koleksiyonu 1937 yılına Ord. Prof. Dr. Erwin SCHMITSCHEK'in Türkiye'nin Orman Böcekleri üzerinde yaptığı araştırmalardan elde ettiği böcek materyallerine dayanmaktadır. Daha sonra Prof. Dr. Abdülgafur ACATAY, Prof. Dr. Refik ERDEM, Doç. Dr. Mesud Ö. DEFNE, Prof. Dr. Hasan ÇANAKÇIOĞLU, Prof. Dr. Refik BAŞ ve Prof. Dr. Torul MOL yaptıkları çalışmalardan elde ettikleri örnekler ile koleksiyona katkıda bulunmuşlardır.

Türkiye'de önemli orman zararlılarına ait örnekler

Böceklerin ağaçlar ve odunda yaptığı zararlar

Böcek koleksiyonu, Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalında yapılan Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarıyla zaman içinde gelişmiştir. Koleksiyon, Türkiye'nin önemli orman zararlılarından Orthoptera, Coleoptera, Lepidoptera ve Hymenoptera takımlarına ait örneklerden oluşmaktadır. Ayrıca koleksiyonda, böceklerin ağaçlar ve odunlarda yapmış olduğu zararı gösteren materyaller de bulunmaktadır.

Bilimsel, eğitim-öğretim uygulama materyalleri

Koleksiyon, entomolojide sistematik çalışmaların temelini oluşturmakta, tetkik ve teşhis için karşılaştırma materyali olarak kullanılmaktadır. Örnekler, değişik yörelerden bir kural ve düzen dahilinde toplanmış, özel yöntemlerle öldürülmüş, iğnelenmiş, özelliklerini kaybetmeyecek şekilde prepare edilmiştir. Koleksiyon, bilimsel amaçlar dışında, İ.Ü. Orman Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretiminde uygulama materyali olarak da kullanılmaktır.

Post date: 2016-06-07 16:08:50
Post date GMT: 2016-06-07 13:08:50

Post modified date: 2016-06-07 16:31:12
Post modified date GMT: 2016-06-07 13:31:12