Yaban Hayvanları Koleksiyonu

Yaban Hayvanları Koleksiyonu’nu sorgulamak için Tıklayınız!

Bazı Omurgasız Hayvanların Yaşam Döngülerine Ait Örnekler

Picture 1 of 7

Tarihçesi

Koleksiyonun tarihi 1950’li yıllara, Prof. Dr. Savni HUŞ’a dayanmaktadır. Koleksiyonun oluşturulma nedeni olan “Av Bilgisi” dersi 1945 yılından itibaren 2 yıl Prof. Dr. Abdülgafur ACATAY, sonrasında 1950 yılına kadar da Prof. Dr. Refik ERDEM tarafından okutulmuştur. Bu dersin 1950 yılından itibaren Prof. Dr. Savni HUŞ’a verilmesiyle birlikte yaban hayvanları koleksiyonu oluşturulmaya başlanmıştır. 1983 yılında emekli olan Prof. Dr. Savni HUŞ’un Orman Ürünleri Kimyası ve Teknolojisi Anabilim Dalı’nda bulunan koleksiyonu daha sonraki yıllarda Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı’na devredilmiştir.

Memeli ve kuş koleksiyonu

Koleksiyon, temel olarak Zooloji, Yaban Hayatı ve Yaban Hayvanları Bilgisi derslerine ait eğitimi desteklenmesi için kullanılmaktadır. Ayrıca taksonomik çalışmalarda karşılaştırma materyali olarak bilim adamlarının kullanımına açıktır. Çoğunluğu kuş ve memeli örneklerinden oluşmaktadır.

Bilimsel, eğitim-öğretim uygulama materyalleri

Memeli ve kuş koleksiyonu, son yıllarda yapılan Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarıyla gelişmektedir. Koleksiyon materyallerinin toplanması için etik kurul raporu olması gerektiğinden, sadece doğal yollar ile ölen hayvanlar ile avcılık faaliyetinden yakalananlara ait ölü ele geçirilen av hayvanları bu iş için kullanılmaktadır.

07 Haziran 2016